Klanten geven ons een 9.4
Over ons Contact (+31) 492 25 91 23Bel nu
Let op: In verband met vakantie zijn we van maandag 05-08-2024 tot 02-09-2024 telefonisch niet bereikbaar, mail wordt wel beantwoord maar mogelijk minder snel dan gewend.
Vrijblijvende offerte aanvragen Klantreacties Gemiddeld wordt Bjorn Kuiper met een 9.4 uit 10 beoordeeld
Maatwerk schuttingen Eigen werkplaats & magazijn Goede prijs- kwaliteit verhouding Uitgebreide service & Advies

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Voor het hebben van een onderhoudsvriendelijke tuin hoeft u niet direct te denken aan een bestrate tuin met een beetje groen, maar kan ook een tuin zijn met voldoende groen. Het hebben van een groene tuin kan voor een mooie uitstraling zorgen, waarbij de onderhoud zeer eenvoudig verricht kan worden. U heeft bijvoorbeeld weinig tijd, vind de werkzaamheden niet fijn om zelf uit te voeren of u wilt geen onnodige kosten aan een hovenier uitgeven. 
 

Ideale tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin komt goed van pas, maar hoe ontstaat zo een tuin eigenlijk? Bjorn Kuiper helpt u graag bij het geven van een aantal tips. Wilt u een schutting laten plaatsen in uw tuin die weinig onderhoud vergt? Dan kunt u terecht bij Bjorn Kuiper Bouw-systemen. Klik hieronder op de button en vraag een offerte aan! 
Direct online een offerte aanvragen!
 
 
Tip 1: Overzicht is de sleutel 
Het is belangrijk om overzicht te houden over de tuin. Dit is een belangrijke factor bij het een tuinontwerp. De ideale verhouding die gegeven wordt is 2/3 groen en 1/3 bestrating. Door overzicht te houden zijn werkzaamheden eenvoudiger te verdelen. Doorgaans kosten grote elementen minder tijd dan een heleboel kleine elementen. Het selecteren van grote planten helpt voor het verminderen van onderhoud. 
 
Tip 2 Vaste planten 
Vaste planten komen jaarlijks terug en dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden hetzelfde blijven. Het kost doorgaans minder moeite om herhalingswerkzaamheden uit te voeren dan dat u kiest voor eenjarige planten. Er zijn diverse vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben (zoals de vlinderstruik) en daardoor ook zeer geschikt zijn voor een onderhoudsvrije tuin. 
 
Tip 3 Groepen vormen
Door groepen te vormen van dezelfde soort planten, creëert u verschillende segmenten van onderhoud. Een grote groep met dezelfde onderhoud heeft minder tijd nodig dan verschillende kleine groepen met verschillend onderhoud. U kunt een groep selecteren op bloeitijd, sierwaarde of andere aspecten. Een mooie plant die hiervoor geschikt is, is kattenkruid. Siergras is overigens ook groen dat eenvoudig te onderhouden is. 
 
Tip 4 Sierpotten vermijden
Het hebben van sierpotten geeft een extra boost aan de uitstraling aan de tuin, met name aan een terras. Het nadeel van sierpotten is dat het extra onderhoud vergt dan planten die in de grond staan. U moet de planten telkens water geven om uitdroging te voorkomen, zelf het potgrond vernieuwen of het bemesten van de plant. Dit zijn werkzaamheden die jaarlijks tot dagelijks terugkomen. Het vermijden van potten draagt dus bij aan een onderhoudsvriendelijke tuin. 
 
Tip 5 Groenblijvers
Er zijn diverse bomen en planten die zelfs in de winter groen blijven. In de herfst laten ze dan ook nauwelijks tot geen bladeren vallen en dit scheelt weer onderhoud. Het zorgt voor kleur door het hele jaar heen en het biedt onderdak voor vogels in de winter. Het is ook mogelijk om een groenblijvende haag te plaatsen. Denk hierbij aan een klimopplant die gevestigd is aan een scherm of denk aan een taxus als haag. (deze groeit namelijk minder hard) . 
 
Tip 6 Bestrating helpt niet altijd  
Het hebben van bestrating kan voor vervelende onderhoud zorgen. Met name het onkruid dat groeit tussen de tegels en dit wordt door vele als irriterend beschouwd. Doorgaans krijgen tegels naderhand een groene kleur en dit zorgt voor gladheid. Om dit te vermijden dienen de tegels schoongemaakt te worden. Een oplossing die dit kan tegengaan is de tegels impregneren. Bij het plaatsen van de tegels wordt er een speciale voegmortel gebruikt. Dit zorgt ervoor dat onkruid zich niet kan ontpoppen, maar het is wel waterdoorlatend. Het hebben van tegels kan effect hebben op een onderhoudsvriendelijke tuin in een positieve, maar ook een negatieve manier. 
 
Tip 7 Grind 
Het hebben van grind is een ideaal hulpmiddel bij het hebben van een onderhoudsvrije tuin. Het aanleggen van grind kost overigens wel wat tijd, maar als het eenmaal ligt, heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Daarnaast heeft het ook praktische voordelen. Voor onderhoud hoeft u af en toe door het grind te harken om te voorkomen dat er onkruid groeit. Daarnaast is het waterdoorlatend en bij een regenbui kan het water gewoon weglopen in plaats dat er een grote plas water ligt (wat bij tegels met regelmaat voorkomt). 
 
Tip 8 Bodembedekkers  
Het hebben van bodemdekkers zorgt voornamelijk voor opvulling van de oppervlakte. Doordat de grond bedekt is, is de kans op onkruid een stuk lager. Zo kunnen bodemdekkers rondom een boom groeien of kunt u  houtsnippers strooien om de bodem te bedekken en onkruid tegen te gaan.
 
Tip 9 Opsluitbanden 
Opsluitbanden zijn zeer ideaal om de tuin op zijn plaats te houden. Zo houdt het onder andere grind op zijn plaats en zorgt het ook dat tegels niet kunnen wegzakken. Wanneer u een gazon heeft kunnen opsluitbanden ervoor zorgen dat het gras aan de zijkanten niet gestoken hoeft te worden. Daarnaast geeft het ook een duidelijk beeld van de lijnen van de tuin. 
 

Tuin met een schutting 

Een onderhoudsvrije tuin zorgt er voor dat u weinig tijd kwijt bent in de tuin. Mocht u nadenken hoe u de veiligheid en privacy kunt waarborgen van een tuin, dan kunt u een schutting laten plaatsen. Wanneer u hiervoor kiest dan kunt u bij ons terecht voor een onderhoudsvriendelijke schutting van Bjorn Kuiper Bouw-systemen.  
 
 
 
 
Vragen over prijs en mogelijkheden? Dan helpen wij u graag verder en staan wij u graag te woord. Stel hier uw vragen

Stel direct uw GRATIS offerte samen

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een semi luxe beton-houtschutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

Vanwege extreme drukte kan het versturen van uw offerte tot 5 werkdagen duren!

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie