Klanten geven ons een 9.4
Over ons Contact (+31) 492 25 91 23Bel nu
Let op: In verband met vakantie zijn we van maandag 05-08-2024 tot 02-09-2024 telefonisch niet bereikbaar, mail wordt wel beantwoord maar mogelijk minder snel dan gewend.
Vrijblijvende offerte aanvragen Klantreacties Gemiddeld wordt Bjorn Kuiper met een 9.4 uit 10 beoordeeld
Maatwerk schuttingen Eigen werkplaats & magazijn Goede prijs- kwaliteit verhouding Uitgebreide service & Advies

Tuinrenovatie

Iedere tuin dient er prachtig uit te zien. Mocht dit niet het geval zijn? Geen probleem! Het kiezen voor een tuinrenovatie is dan een geschikte oplossing. Tijdens deze renovatie worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd, zodat de tuin weer presentabel word. In deze blog kunt u meer te weten komen over tuinrenovatie. 
 

Wanneer kiezen voor een tuinrenovatie?

De meest voorkomende reden voor tuinrenovatie is voornamelijk dat simpel onderhoud de tuin niet meer kan redden. Op het moment dat de tuin er wanhopig bijligt en waarbij uzelf niet meer weet waar u moet beginnen, dan is het tijd om de tuin te renoveren. Wanneer u vindt dat de tuin een deprimerende uitstraling heeft, dan weet u ook dat het tijd is voor een goede tuinrenovatie.
 
Bij een verhuizing besluiten de nieuwe bewoners er vaak ook voor om de tuin te renoveren naar hun eigen wens. De tuin eens goed onder handen nemen kan vaak ook voor nieuwe elementen zorgen. Het kan namelijk zijn dat de tuin niet uw smaak heeft, dan kunt u de tuin renoveren. 
Onthoud altijd goed dat iedere verwilderde tuin omgebouwd kan worden tot een prachttuin. 
 

Wat houdt tuinrenovatie in?

Bij een tuinrenovatie worden er verschillende werkzaamheden toegepast. Vaak wordt de renovatie gezien als een grote beurt. Bedenk ook hoe waardelozer de tuin, hoe meer werk er nodig is voor het volledige herstel. 
 
De volgende werkzaamheden worden doorgaans aangepakt:  
 
Verwijderen van onkruid
Onkruid is vaak het grootste pijnpunt van een slecht bijgehouden tuin. Wanneer onkruid zijn gang kan gaan, zal het de tuin overnemen. Het verwijderen van onkruid wordt normaliter gezien als startpunt. Wanneer het onkruid helemaal verdwenen is, zal de tuin al een frissere look hebben. 
 
Snoeien
Wanneer de tuin voor een lange tijd ongehinderd heeft kunnen groeien, dan geldt dit ook voor bomen, struiken en snelgroeiende planten. Dit kan leiden tot de volgende problemen: Tuinpaden zijn lastig te belopen omdat het vaak dichtgegroeid is. Een tuinhuisje kan helemaal bedolven zijn onder groen, waardoor de deuren niet meer fatsoenlijk open kunnen. Bomen en struiken kunnen tegen het huis aangroeien. Dit zorgt doorgaans voor minder lichtinval of erger nog zorgen voor lekkages of kapotte dakpannen. 
 
Het snoeien van de tuin is een vast onderdeel van een tuinrenovatie. 
 
Verwijderen en verplaatsen van groen
Planten, bomen of struiken die niet meer gezond zijn (ziek of dood), worden dan ook permanent verwijderd. Dit geldt ook voor de bomen, planten en struiken die u zelf niet prachtig vindt. Samen met een hovenier worden alle planten, bomen en struiken doorgenomen en hierbij wordt er een selectie gemaakt welke weg kunnen, welke kunnen blijven staan of in sommige gevallen verplaatst. Verplaatsen wordt voornamelijk gedaan omdat er een geschiktere plek is voor het groen. Het verplaatsen van groen heeft direct invloed op het ontwerp en uitstraling van de tuin. Hierdoor ontstaan andere invalshoeken van natuur en licht.
 
Uiteindelijk zal er samen met de hovenier gekeken worden welke nieuwe planten, bomen en struiken geplant worden in de tuin. Dit zal uiteindelijk weer een nieuwe frisse tuin opleveren. 
 
Bestrating 
Het is belangrijk dat de tuin goed beloopbaar is. Door de harde groei van wortels, onkruid en dergelijke zijn looppaden vaak niet meer gelijk. De bestrating wordt doorgaans opnieuw gedaan tijdens een tuinrenovatie. Een voordeel, de stenen worden vaak hergebruikt en dat scheelt weer extra kosten. Het opnieuw bestraten zorgt er overigens ook direct voor dat het onkruid onder de tegels verwijderd worden, om dit in de toekomst te voorkomen. 
 
Schuttingen
Om de privacy en veiligheid te waarborgen wordt er altijd een schutting geplaatst. De schutting wordt bijgewerkt. Wanneer de schutting defect is en niet meer de uitstraling kan bieden die gewenst is, kan er gekozen worden voor een geheel nieuwe schutting. 
Voor schuttingen van hout, van beton of van hout/beton kunt u terecht bij Bouw-systemen. Wij leveren schuttingen op maat met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk onze catalogus of vraag hier een offerte aan! 
Direct online een offerte aanvragen!
 
Dit zijn de belangrijkste/standaard werkzaamheden bij het renoveren van de tuin. Er zijn altijd nog meer mogelijkheden, maar deze worden doorgaans besproken met de hovenier. 
 

Soort tuinrenovatie 

Het grootste voordeel van een tuinrenovatie is dat de tuin weer een prachtige uitstraling krijgt. Er ontstaat weliswaar een compleet nieuwe tuin. Hierbij moet u wel een overweging maken in de volgende twee punten:
 
Bestaande tuin hergebruiken
Veel elementen die in de tuin staan worden zo veel mogelijk hergebruikt. Planten, bomen en struiken worden opgeknapt en/of verplaatst. Schuttingen en tuinhuisjes worden opgeknapt en hergebruikt. Er wordt zo min mogelijk nieuwe producten gekocht. Dit is ideaal om zoveel mogelijk kosten te besparen! 
 
Een nieuwe mooie tuinaanleg
Hierbij worden meerdere elementen vernieuwd. Nieuwe soort planten worden geplant, een nieuwe schutting wordt geplaatst en het tuinhuisje krijgt een goede opknapbeurt. Bestaande elementen die goed zijn, worden doorgaans behouden. Hierdoor hoeft u ook niet te wachten voordat de tuin weer gegroeid is en is gaan bloeien. Hierdoor kunt u direct na de tuinrenovatie genieten van het groene resultaat. 

Onderhoud is weer mogelijk

Als de tuinrenovatie is afgelopen, kunt u zelf weer de touwtjes in handen nemen. Het is belangrijk om de tuin constant te onderhouden. Hiervoor hoeft u af en toe kleine onderhoudsklusjes te doen. Als de tuin bijgehouden wordt, dan is tuinrenovatie ook niet meer nodig in de toekomst. 
Zorg voor een prachtige tuin en geniet in de zomer van de zon. 
 
Vragen over prijs en mogelijkheden? Dan helpen wij u graag verder en staan wij u graag te woord. Stel hier uw vragen

Stel direct uw GRATIS offerte samen

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een semi luxe beton-houtschutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

Vanwege extreme drukte kan het versturen van uw offerte tot 5 werkdagen duren!

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie