Klanten geven ons een 9.4
Over ons Contact (+31) 492 25 91 23Bel nu
Let op: In verband met vakantie zijn we van maandag 05-08-2024 tot 02-09-2024 telefonisch niet bereikbaar, mail wordt wel beantwoord maar mogelijk minder snel dan gewend.
Vrijblijvende offerte aanvragen Klantreacties Gemiddeld wordt Bjorn Kuiper met een 9.4 uit 10 beoordeeld
Maatwerk schuttingen Eigen werkplaats & magazijn Goede prijs- kwaliteit verhouding Uitgebreide service & Advies

Tuininrichting tips voor beginners

Bent u nieuw in tuinieren en weet u niet waar u moet beginnen? Zo ja, dan heeft u geluk! In deze blogpost geven we namelijk enkele tips voor het inrichten van uw tuin. Houdt er rekening mee dat de tuin van iedereen anders is, dus wees niet bang om te experimenteren totdat u heeft gevonden wat het beste bij u past. Met een beetje hard werken en creativiteit kunt u een prachtige tuin creëren waar u trots op kunt zijn. Dus zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!
 
Tuininrichting

Begin met het plannen van uw tuinontwerp

Voordat u begint met graven in uw nieuwe tuin, is het belangrijk om wat tijd te nemen om uw tuininrichting te plannen. Dit zal helpen de beste plaats voor de planten te bepalen en ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor alles wat u wilt opnemen. Begin uw tuininrichting met het schetsen van een basisindeling van de ruimte. Gebruik vervolgens planttags of catalogi om de planten te selecteren die u wilt opnemen. Zodra u uw planten hebt gekozen, begint u ze in uw schets te plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen elke plant is, zodat ze ruimte hebben om te groeien. Als u eenmaal tevreden bent met het ontwerp, breng dit dan over op een stuk ruitjespapier, zodat u kunt beginnen met het in kaart brengen van de verschillende plantbedden. Ook kunt u planten gebruiken als schutting decoratie.

Kies planten die het goed doen in jouw klimaat

Een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van planten voor uw tuininrichting is het klimaat. Dit geldt voor zowel grote als kleine tuinen. Sommige planten zijn toleranter voor koud weer, terwijl andere de voorkeur geven aan warmere temperaturen. Er zijn ook planten die het goed doen in schaduwrijke gebieden en planten die volle zon nodig hebben om te gedijen. Door planten te selecteren die goed geschikt zijn voor uw klimaat, kunt u ervoor zorgen dat ze zullen groeien en bloeien. Een andere overweging is de hoeveelheid regenval in uw gebied. Sommige planten hebben regelmatig water nodig, terwijl andere meer droogtetolerant zijn. Door de waterbehoefte van uw planten af te stemmen op de hoeveelheid regen in uw omgeving, kunt u ze helpen te gedijen. Door de tijd te nemen om planten te kiezen die het goed zullen doen in uw klimaat, kunt u bijdragen aan het creëren van een mooie en bloeiende tuin. Wellicht kunt u inspiratie opdoen voor uw tuininrichting bij een grote tuinwinkel!

Voeg functies toe zoals een waterfontein of een vogelbad als tuininrichting

Waterpartijen zoals fonteinen en vogelbaden zijn een geweldige manier om interesse en variatie aan uw tuininrichting toe te voegen. Ze vormen niet alleen een visueel brandpunt, maar ze trekken ook wilde dieren aan en helpen een rustige sfeer te creëren. Bij het kiezen van een waterpartij voor uw tuin is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte en de algehele stijl van het ontwerp. Een kleine fontein kan bijvoorbeeld verloren gaan in een grote tuin, terwijl een eenvoudig vogelbad een perfecte aanvulling kan zijn op een meer naturalistisch landschap. Met zoveel verschillende opties die beschikbaar zijn, is er zeker een waterpartij die perfect is voor uw tuin.
 
tuininrichting tips van Bouw-systemen.nl Tuininrichting tips

Gebruik stenen om paden door uw tuin te maken

Een unieke tuininrichting begint vaak met tuinpaden! Deze dienen zowel een praktisch als esthetisch doel in het landschap. Ze zorgen niet alleen voor een stevige, stabiele ondergrond om te wandelen, maar ze definiëren ook de ruimte en creëren een gevoel van beweging door de tuin. Hoewel er veel materialen zijn die kunnen worden gebruikt om een pad te bouwen, is steen een van de meest populaire keuzes. Stenen paden zijn relatief eenvoudig te installeren en kunnen worden aangepast aan elke ruimte. Bovendien voegen ze een vleugje elegantie toe aan het landschap. Let bij het kiezen van stenen voor het pad op degenen die glad en afgerond zijn. Deze zullen comfortabeler zijn om op te lopen en minder kans om u te laten struikelen. Zodra u uw stenen heeft geselecteerd, plaatst u ze eenvoudig in het gewenste patroon en bevestigt u ze op de plaats met mortel of zand.

Groepeer planten samen

Het is om verschillende redenen belangrijk om planten te groeperen bij het ontwerpen van de tuininrichting. Ten eerste hebben bepaalde planten verschillende hoeveelheden water en zonlicht nodig, dus als u ze bij elkaar zet, kunt u ervoor zorgen dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ten tweede trekken sommige planten nuttige insecten aan die kunnen helpen bij bestuiving of ongediertebestrijding, dus het is handig om deze planten te groeperen om hun effectiviteit te maximaliseren. Ten slotte produceren sommige planten veel bloemen of vruchten, die kleinere planten kunnen overweldigen als ze niet goed worden gegroepeerd. Door de tijd te nemen om planten zorgvuldig te groeperen, kunnen tuinders een ontwerp creëren dat zowel functioneel als mooi is.
 
Tuininrichting tips door Bjorn Bouwsystemen

Uw tuin goed onderhouden

Een mooie tuin is een lust voor het oog en kan ook een meerwaarde bieden voor uw huis. Het kan echter veel werk zijn om een tuin in onberispelijke staat te houden. Regelmatig water geven en dode bladeren en bloemen verwijderen zijn twee van de belangrijkste taken bij tuinonderhoud. Lees hier meer over een onderhoudsvriendelijke tuin! Door uw tuin regelmatig water te geven, zorgt u ervoor dat uw planten gezond en levendig blijven. Als u de grond te droog laat worden, wordt deze korst en hard, waardoor het moeilijk wordt voor wortels om vast te houden. Bovendien kunnen dode bladeren en bloemen het uiterlijk van een tuin bederven, dus het is belangrijk om ze te verwijderen zodra ze vallen. Met een kleine inspanning kunt u uw tuin het hele jaar door op zijn best houden.

Tuininrichting met deze tips gaat u lukken!

Het onderhouden van een tuin kan veel werk zijn, maar het is het uiteindelijk zeker waard. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u een prachtige tuin creëren en onderhouden waar uw buren jaloers op zullen zijn. Dus ga naar buiten en begin met planten, uw tuin zal u er dankbaar voor zijn! Wilt u uw tuin in hogere sferen brengen door middel van een nieuwe schutting? Wij kunnen u ook helpen door een schutting te plaatsen!
 
Vragen over prijs en mogelijkheden? Dan helpen wij u graag verder en staan wij u graag te woord. Stel hier uw vragen

Stel direct uw GRATIS offerte samen

01. Soort schutting

Maak een keuze uit een standaard schutting, een luxe beton-houtenschutting of een semi luxe beton-houtschutting.

Wat is dit?
Soort schutting?
Wat is dit?
Nieuwbouw?

02. Motief en kleur

Maak een keuze uit de onderstaande motieven en kleuropties

Wat is dit?
Motief van uw onderplaten
Rots
Rots motief
Nostalgie
nostalgie
Romeins
romeins
Graniet
Motief
Klassiek steen
klassiek steen
Elbe
Elbe
Glad
glad
Donau
Wat is dit?
Motief van uw betonpalen
Wat is dit?
kleur van de betonpalen

03. Detail en afwerking

Selecteer hier de details en afwerking van uw schuttings.

Wat is dit?
Afwerking betonpaal
Wat is dit?
afdekkap betonschutting
Wat is dit?
Kies houtsoort
Wat is dit?
Afwerking houten schermen
Wat is dit?
Dichtheid van houten schermen
Wat is dit?
Siervak?

Aantal

Aantal

Aantal

04. Afmetingen

Heeft u uw perceel of tuin zelf opgemeten dan kunt u hieronder de afmetingen doorgeven. Download het tekenblad en teken uw situatie. Aan het einde van dit formulier kunt u dit tekenblad toevoegen

Download tekenblad
Wat is dit?
Afmetingen schutting

Hoogte van de schutting in centimeters

Lengte van de schutting in meters

Inclusief poort(en)

Aantal hoeken

05. Poort

Geef hier aan of u een poort wilt. Een poort in de schutting is niet verplicht.

Wat is dit?
Wilt u een poort?
Wat is dit?
Welk type poort wilt u?
Wat is dit?
Hoeveel poorten wilt u?
Wat is dit?
Afmeting van uw poort?

06. Persoonlijke gegevens

Vul hier uw persoonlijke gegevens in..

Aanhef (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straatnaam en huisnummer (verplicht)

Land (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer of mobiel nummer (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Wanneer mag de schutting geplaatst worden? (verplicht)

Recaptcha (verplicht)

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met de leveringsvoorwaarden en het privacy beleid.

Eventuele opmerkingen

Upload hier optioneel drie afbeeldingen van uw huidige situatie

Vanwege extreme drukte kan het versturen van uw offerte tot 5 werkdagen duren!

U bent nog stappen verwijderd van een nieuwe schutting

01. Soort schutting
02. Motief en kleur
03. Detail en afwerking
04. Afmetingen
05. Poort
06. Persoonlijke gegevens
I.v.m. schaarsheid op de houtmarkt stijgen de prijzen. Hierdoor zijn de offertes maar maximaal 4 weken geldig!
Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud ivm stijgende houtprijzen
Privacy is voor ons erg belangrijk, we zullen uw gegevens nooit met derden delen!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie